A Secret Weapon For reciclare deseuri electronice

Ți-am pregătit o checklistă cu locuri și servicii din București și din țară care se ocupă de colectarea și reciclarea electronicelor și electrocasnicelor vechi ca să începi să fii mai prietenos cu mediul.

Sistemul de Colectare Selectiva este dezvoltat la nivel national, astfel incat fiecare cetatean sa aiba posibilitatea de a beneficia de servicii gratuite de colectare aparate electrice si electrocasnice. Pentru a afla mai multe informatii, poti verifica punctele de colectare deseuri din judetul tau, disponibile pe web-site-ul colecteaza.

Echipamentul militar şi echipamentele de securitate folosite doar în acest sens nu sunt EEE, dar altele pot fi. Un radio de maşină treatment este instalat în maşină în timpul producţiei este considerat parte a acesteia şi nu este EEE, ci se supune Directivei privind vehiculele scoase din uz.

Și Dedeman colectează gratuit electrocasnicele vechi, dacă soliciți acest lucru. Astfel, Dedeman „asigură preluarea tuturor deşeurilor de echipamente electrice şi electronice provenite de la gospodăriile particulare, în mod gratuit, în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de idea echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat”.

Procesul de tratare presupune dezmembrarea sau tăierea acestora şi extragerea substanţelor nocive prin anumite metode, proces în urma căruia rezultă:

Următorul tabel ne arată cum putem come to a decision ceea experience parte din DEEE-uri şi ce nu. Trebuie luate în considerare prevederile următoarelor acte normative: Directiva UE 2002/96/EC privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE);

Deșeurile electronice sunt fabricate dintr-o gamă variată de materiale: plastic, sticlă, metale grele și metale prețioase. Acestea sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător și pot fi reciclate în procent de ninety five%. Colectarea deșeurilor electronice se poate realiza prin intermediul centrelor de colectare selectivă.

Există două motive importante pentru treatment îți recomandăm să predai și să reciclezi DEEE-urile, și anume: acestea conțin metale grele, gaze cu efecte de seră sau materiale non-biodegradabile ce sunt extrem de dăunătoare sănătății și mediului; având un grad foarte ridicat de reciclare, între eighty five și ninety%, vor fi recuperate cantități mari și valoroase de materii prime secundare.

Exemple de echipamente care au colectare deseuri electronice nevoie de electricitate care provine din numerous alte părţi ale echipamentului: căşti, microfoane, adhere-uri USB şi really hard disk-uri externe.

It appears like you were being misusing this function by heading too rapidly. You’ve been briefly blocked from using it.

Anexa IB nu este o listă exhaustivă, ci reprezintă exemple de echipamente treatment cad sub incidenţa acestei legi. Dacă echipamentul poate fi clasificat în una din cele 10 categorii dar nu se găseste în anexa 1B atunci acesta poate fi EEE.

Ți-am pregătit o listingă cu locuri și servicii din București și din țară care se ocupă de colectarea și reciclarea electronicelor și electrocasnicelor vechi ca să începi să fii mai prietenos cu mediul.

Această funcţie poate fi îndeplinită fără modificări sau conexiuni altele decât cele easy, care pot fi realizate de orice persoană.

ne trimiteti un mail cu descrierile si cantitatile, adresa de unde se facial area colectarea, iar noi va vom raspunde in cel mai scurt timp prin mail sau telefon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *